”Inget av det jag åstadkommit har kommit gratis, allt har krävt hårt arbete men jag är också tacksam och ödmjuk inför de möjligheter jag givits. Att nu mer och mer ge tillbaka och bidra till att lyfta andra, är något jag går in i helhjärtat.”

Om Ahmad Eid

Min resa har inte på något sätt varit spikrak, och jag har många gånger under mitt liv både dömts och utdömts i att kunna klara av att bli någonting. Jag kom med min familj till Sverige tidigt 90-tal och jag och mina fyra bröder levde tillsammans med min ensamstående mamma. Jag var en odåga i skolan, stökade och härjade, och vi hade det rejält knapert under hela min uppväxt. Det var på nivån ”ska min lillebror få fotbollskor eller min mellanbror en ny skolryggsäck”.

Efter gymnasiet fick jag chansen att börja jobba som säljare. Jag insåg snabbt att jag hittat min grej. Jag var grym på att sälja. Det var också här som min bolagsresa började, då jag efter en tid bestämde mig för att använda min vilja och kapacitet och bygga upp ett eget bolag, istället för att jobba åt andra.

Mitt första bolag var ett callcenter som snabbt expanderade och fanns på elva orter runt om i landet. Jag startade sedan nya bolag, fick dem att växa och bli framgångsrika och de senaste åren har jag byggt upp företaget Be Good Grossisten. Ett företag som ursprungligen startades för att kunna skänka en del av vinsten till rent vatten i Afrika, men som växte och blev Sveriges största livsmedelsgrossist mot träningsanläggningar.

Resan har inte varit en dans på rosor, och det är lätt att tro att allt gått på räls sedan det där första säljjobbet. Så är det inte, utan jag har gjort alla fel och misstag man kan göra, inte minst sett till ledarskap. Men jag har lärt mig på vägen, och bland det jag är mest stolt över idag är då andra, kanske framförallt yngre personer, hört min berättelse och säger att jag fått dem att våga tro att de också kan bli något. Kan våga drömma och satsa på att göra något annat än störa och stöka runt.

Idag skulle jag säga att jag pausat mitt entreprenörskap. Jag vill dels finnas mera för min familj, lägga tid på mina politiska uppdrag men också att inspirera och stärka andra att tro på sig själva och sina möjligheter.

– Att bygga växande företag är inget man gör bara 40 timmar i veckan
Därför verkar jag både som affärsängel och investerare, men också som föreläsare åt både näringsliv, organisationer och skolor. Min berättelse rymmer många delar och perspektiv och jag anpassar alltid mina föreläsningar efter sammanhanget. Jag lägger också mycket tid och kraft på ideellt engagemang, jag är aktiv i den lokala politiken, har flera styrelseuppdrag och är mentor åt yngre entreprenörer.

Inget av det jag åstadkommit har kommit gratis, allt har krävt hårt arbete men jag är också tacksam och ödmjuk inför de möjligheter jag givits. Att nu mer och mer ge tillbaka och bidra till att lyfta andra, är något jag går in i helhjärtat. Det är också därför jag valt att engagera mig politiskt och jag är idag Kommunalråd och Kommunstyrelsens vice ordförande i Nyköpings kommun. Jag är gruppledare för Moderaterna i Nyköping och är vice ordförande i Moderaternas Förbundsstyrelse i Södermanland. Jag har även flera förtroendeuppdrag i Nyköpings kommun samt även uppdrag i SKR- Sverige Kommuner & Regioner och i Mälardalsrådet. Vem hade trott det om den där stökiga tonåringen under låg/mellanstadiet, högstadiet och i gymnasiet.

Med min historia hoppas jag kunna inspirera andra att följa sina drömmar, att inte ge upp och att aldrig acceptera att omgivningen sätter någon slags stämpel på en. Det är dags att ge tillbaka.

Referenser & utmärkelser

Topp 5 - Södermanlands mest företagsamma människa 2015

Svenskt Näringsliv

Ahmad Eid – En av fem finalister av (100-tals nomineringar) till Södermanlands mest företagsamma människa 2015.

Motivering:
Med *Årets mest företagsamma människa 2015* riktar vi ljuset på de människor som skapar jobb och möjligheter för fler. Företagsamma människor är avgörande för utveckling, nya jobb och fortsatt välfärd. Vi vill att fler företag startas och utvecklas- därför jobbar vi varje dag för att skapa bättre förutsättningar för företagande.

– Björn Lindgren / Regionchef Svenskt Näringsliv

Årets Företagare i Nyköping

Juryns motivering:
Årets företagare i Nyköping Ahmad Eid är sann entreprenör med stort hjärta. Karriären började när han under tredje året på gymnasiet tog jobb som dammsugarförsäljare. Efter flera olika anställningar som extremt framgångsrik säljare blev han egen företagare i telekombranschen. Ahmad och hans kompanjoner byggde upp verksamheten på några få år. Företaget såldes 2011 och gjorde den då 25 årige Ahmad Eid ekonomiskt Trygg.

Hans motto blev nu att hjälpa andra. Han startade företaget Be Good Sweden AB som bland annat är en livsmedels grossist nischat mot träningsbranschen och som via deras egna mineralvatten (Be Good vatten) bidrar med en del av till vattenrening i utsatta länder.

Ahmad Eid brinner för att få andra att starta och utveckla företag bland annat genom sitt styrelsearbete i Nyföretagarcentrum och som aktiv affärsängel.

Genom sitt ödmjuka sätt, fantastiska driv och engagemang vinner han respekt i alla led. Årets företagare Ahmad Eid är en förebild för många. Han lever efter devisen – Inget är omöjligt

Vinnare av Årets Guldnyckel i Nyköping

MINO:s utmärkelse till företag som genom enastående marknadsföring visat stor tillväxt och ökande marknadsandel. Priset instiftades 1986 och har sedan dess blivit en attraktiv utmärkelse för både stora och små företag i regionen.

Juryns Motivering:
“Med en tydlig koppling till företagets hälsoklingande varumärke har 2017 års Guldnyckel-vinnare på kort tid skapat en imponerande tillväxt på en redan etablerad marknadsarena. Genom en tydlig marknads- och produktstrategi ser vår vinnare till att förenkla sina kunders vardag med produkter som har tydliga mervärden för både kund och slutkund. Vår vinnare förmedlar en känsla av genuinitet och ansvar genom alla led och skapar genom det trovärdighet och köplust.”

15:e plats - Sveriges 101 supertalanger 2019 - Veckans Affärer

Utmärkelsedatum maj 2019  utmärkelsens utfärdare: Veckans Affärer

För 12:e året i rad har Veckans affärer listat Sveriges 101 Supertalanger. Listan är indelad i de fyra kategorierna; samhällsbyggarna, karriäristerna, entreprenörerna och finansfolket och det är i egenskap av vd för egna mineralvattenföretaget Be good som 35-åriga Ahmad Eid tilldelas placeringen i gruppen Samhällsbyggarna.

Juryn motiverar placeringen med: “Serieentreprenör och dryckes- och snacksgrossist som skickar 25 procent av vinsten på egna mineralvattnet till Solvatten som renar dricksvatten. En samhällsbyggare som gör skillnad.”

För 12:e året i rad har Veckans affärer listat Sveriges 101 Supertalanger. Listan är indelad i de fyra kategorierna; samhällsbyggarna, karriäristerna, entreprenörerna och finansfolket och det är i egenskap av VD/ägare för grossisten Be good Sweden AB som 35-åriga Ahmad Eid tilldelas placeringen #15 i gruppen Samhällsbyggarna.

Juryn motiverar placeringen med:
“Serieentreprenör och VD/ägare till Livsmedelsgrossisten som även skickar 25 procent av vinsten på egna mineralvattnet (Be Good vatten) till Solvatten som renar dricksvatten. En samhällsbyggare som gör skillnad.”

Kom i kontakt

Är du intresserad av att veta mer eller boka en föreläsning med Ahmad?